18. kesäkuuta 2016

Peikko-raasu "Rasu"

Älkää kysykö mielikuvituksettomasta nimestä + Jalla oli sanaa "Ruskametsä" vastaan
 Jaa, kymmenen päivää sitten mie laitoin sen sneak-peek postauksen esille, mutta vasta nyt julkaisen hevosesta enemmän kuvia, vaikkakin olettekin jo nähneet julkaisuja asukista Instagramin puolella. Syy miksi pitkitin postauksen tekoa, oli se, etten vain keksinyt hyvää kokonimeä, joten päätinpä vain nyt sitten kirjoittaessa tuon Peikko-raasun repäistä esille. Laitan tuohon alas basic infot.
Nimi: KT Peikko-Raasu
Kutsumanimi: Rasu
Rotu: suomenhevonen
Skp: ruuna
Ikä: 11 (synt. 8.6.2005)
Väri: Rautias, päässä läsi
Painotus: koulu- ja yleisratsu
Tekijä: Tuuva, Kaaren talli (8.6.15)
Kasvattaja: ?
Isä: Jääkristalli  Emä: ?
Luonne: Rasu on rauhallinen ja ihmisystävällinen, mutta silti eloisa ja kiinnostunut ympäristöstään. Se ei säiky useimpia asioita, mutta yllättävät paukahdukset saavat sen nostamaan päätään. Kaikki toimenpiteet onnistuvat ilman kummempia ongelmia, ja Rasu seuraa hoitajansa puuhia kiinnostuksella. 
Rasulla on miellyttävät askeleet ja se kuuntelee ratsastajaansa hyvin, ja on herkkä ratsastaa. Se saattaa silti jumittaa jos ratsastaja alkaa kiskoa ohjista ja paukutella kylkiin sekavilla ohjeilla. Rasu hyppää myös esteitä, mutta ei niin hyvin. Yleensä hypätään ratana korkeutta 50-60cm korkeimmillaan. Se ei kiellä, mutta joskus moottori hiipuu ennen hyppäämistä, jolloin se saattaa pysähtyä ja tallustella esteen ylitse.
Rasu rakastaa rapsuttelua ja halailuhetkiä. Se tykkää huomiosta ja rauhallisista äänistä. Jos sen ympärillä aletaan riehua tai kiljua, se saattaa ruveta luimimaan ja muuttuu kireäksi. Rasu on erityisvarovainen lasten kanssa, ja sillä onkin aika isot kaviot.
 Rasu on ensimmäinen hevoseni jolla on tällainen upotettu merkki. (Olen aiemmmin tehnyt valkopään, joka ei ollut kyllä erikoisen hieno) Sen kangas on samban tapaista kangasta Mammantuvasta, kirkkonummelta. Valkoinen kangas on velboaa Ruotsista, ja siihen on laitettu tukikangasta Eurokankaasta. Lanka on Dropsin Andesia Karjaalta. Silmät ja sieraimet ovat nahkaa, ja ne on liimattu kiinni kangasliimalla, jonka ostin Sinellistä.
Rasu on vähän vino, kuten kuvasta näkyy, mutta mielestäni se vain korostaa sen persoonallistuutta ja saa sen symbaattisemman näköiseksi. Rasun tekemisessä kesti 20 tuntia, joista 16 tuntia meni hevosen ompelemiseen. Jouduin purkamaan Rasusta yli puolet kun aloitin ommella toista puolta kiinni, ja sitten jouduin keskikappaleen asettelun kanssa hiukan ongelmiin, jotta alahuuli osuisi kohdalleen molemmilta puolilta. Harjan olen ommellut kiinni ompelulangalla. Harja on kaksinkertainen, laitoin joka kerralla kaksi lankaa samaan kohtaan. Näin nopeutin harjan kiinnittämistä ja kankaaseen ei tullut reikiä. Vanua ei ollut, joten tyhjensin toisen hevosen (ei hätää, ei kukaan tallista).
(C) Jalla
Jalla tuli tuossa yksi päivä käymään, ja ratsasteltiin Rasua, kun polvet suostuivat yhteistyöhön. Olin yrittänyt ratsastaa Rasua aiemmin, mutta polvet olivat niin surkeina, ettei onnistunut. Me kokeiltiin vähän koulua ja esteitä, tsekkailtiin miten ruuna taipuu muotoon. yritin tehdä Rasun kaavasta kouluratsuystävällisempää, mutta silti yleisratsulle kelpaavaa.
Katsokaa kun on komia
Olen tässä mietiskellyt ompeluintoisena, että alan taas kohta ompelemaan uutta asukasta. Alan myös pikkuhiljaa siirtää nettisivuja blogin puolelle. Näette kyllä muutokset kun niitä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan mielelläni vastaan kommentteja, ja vastailen kysymyksiin jos niitä tulee. Muistathan asiallisen käytöksen.