7. heinäkuuta 2015

Kysely oikeassa sivupalkissa

Juu, otsikko jo kertookin. Laittelin tuonne kyselyä siitä suurmyynnistä. Olisin itse kiinnostunut semmoisen tekemään, mutta jos olen yksin sen kanssa, en aio laittaa turhaan myyntiin yli kahtakymmentä erilaista hevosta.
Sinne suurmyyntiin tulisi erilaisia hevosia. Tiedollisia, tiedottomia, hevosia joilla on varusteita, hevosia joiden emä tai isä on täältä päin.. Niin juuri. Aika iso hevosmyynti siis olisi kyseessä.
Olen myös suunnitellut omia hevosia. Jalla tuo miulle kankaita Ruotsista, joista ajattelin tehdä itselleni asukkeja.
Prii jää tänne, uskoisin. Vaikuttaa sen verran miun tyyliseltä hevoselta. Pitäisi vain täyttää se kevyemmin.
Muistattehan kun mie lupasin kertoa niistä tapaamisista. Nyt mie voisin käyttää aikaani siihen hommaan.
Mie olin Jallalla.. öh.. 2.6
Olin laittanut ihanat käkkärähiukset ja isoveljen paidan. Älkää siis ihmetelkö poikamaisuuttani näissä kuvissa joissa näyn, ja ne kuvat ovat (c) Jalla
En muista tarkalleen miten se päivä meni. Menin joskus aamulla Jallalle, ja menimme pihalle vääntämään koulua ja hyppäämään esterataa. En ollut ottanut mitään omaa hevosta mukaan. Menin siis koko päivän Jallan hevosilla.
Aluksi väänsin koulua, treenasin erityisemmin sitä asentoa, nilkkoja ja sitä miltä yleisesti näytän.
Kun siirryttiin esteisiin, keskityin siihen että hypyistä tulisi mahdollisimman lennokkaista ja siistejä. Radalla yritin vielä lisätä hiukan nopeutta.
Hyppiminen tuntui tosi hyvältä näillä miun uusilla lenkkareilla, joita kokeilin tuolloin ensimmäistä kertaa.
 Kauhistuttava ryhti, harmi että tää kuva on niin epätarkka
Jallallekin pistin joitain esteitä treeniä varten. Ja hänelle pidin valkkaa. Lopulta me luovutettiin, koska ulkona oli niin kuuma ja me oltiin ihan läkähdyksissä.
Menin kuitenkin Polarilla vielä jotain random säätöä
 Esittelin Jallalle uutta ratsastustyyliä..
Tarkennus taloon
Mentiin sitten sisälle ja yritin täyttää Polaria uudelleen. Noh, onnistuin, mutta täytöstä tuli ihan liian kova ja keppi ei mennyt siitä läpi.
Eipä me enää muuta tehtykään, lähdin illalla kotiin Y-junalla ja niin edelleen.

Miun pitäisi vaihtaa täyttötyyliäni. Nykyisin kaikki hevoset ovat jäljiltäni hyvin kovia ja painavia. Prii on erittäin hyvä esimerkki. Sille Minkan mustalle tilarille yritin tehdä mahd. kevyen täytön, mutta silloin muotoilu on hyvin hankalaa miulle. Huoh.. pitää treenata täyttämistä.
Mennään seuraavaan..
Minka oli meillä 25.6 ja päätettiin ruveta maalailemaan. Tehtiin tuohon lankkuesteen kaltaiseen teksti Kaaren talli. Maalattin myös yksi minitolppa. Pitäis joku päivä jatkaa.
Maalipurkkien avaamisen kanssa tuli pieniä ongelmia ja lopulta maalailuun kuluikin tuplasti sen verran aikaa kun me suunniteltiin.
Lankkuesteen tekstistä me haluttiin tehä aika semmonen sotkuinen ihan tarkoitukselta. Itsestäni se näyttää ihan kivalta. Jalla ei kylläkään vaikuttanut kovinkaan tyytyväiseltä. Heh.
Mentiin tämän projektin jälkeen ratsastelemaan ja hypittiin jotain esteitä. Mentiin sarjaa ja yksäriä. Hyppäsin pari kertaa myös 80cm.
Kuntoni on kohontunut ja esteillä on nykyisin isompi ilmavara. Mahtavaa!
Prii on osoittanut taitoa esteille. Aika yllättävää. Pitäisi ruveta tutustuttamaan sitä kouluratsastukseen ja maastoiluun.
Mutta ennen kun menimme hiekkakentälle, otettiin joitan kuvia takapihalla laitsalla. Siellä kun on ruohikko niin on helpompaa ottaa yhtäreitä.
Kuvat joissa esiinnyn (c) Minka
 Enx mä ookki komee poju?
 Kyl mami voi olla musta nyt tosi ylpee!
Eiks nii?
Itse tykkäsin tosi monista ratsastuskuvista mitä me otettiin siellä laitumella. Tai siis "laitumella". Tiedättehän te mitä se miun laidun tarkoittaa. 
Ihan suosikkikuva, vaikkakin aivan kamala tausta ja on hiukan epätarkka
Kun me mentiin sinne hiekkakentälle, ruvettiin aika pikaisesti treenaamaan. Minka pitäytyi kuvaamaan suurimmaksi osaksi.
Menin muistaakseni suurimman osan ajasta Priillä. Sai se pallero nyt ainakin liikuntaa. 
Lähti aika energisesti liikkeelle, ja päästeltiin höyryjä hetken aikaa. Sarjana hypättiin korkeimmillaan muistaakseni 50cm tai 60cm.
Yksäri taas kohosi aika isoihin lukemiin.
Päivä menikin siinä, Minka lähti, ja mie lähdin Selloon.

Jalla oli meillä 1-2.7 yökylässä, mutta joutui toisaalta lähtemään jälkeisenä päivänä aiemmin kotiin.
Mitä me tehtiin?
Bussien takia saavuin pari minuuttia myöhässä asemalle, ja me mentiin siitä sitten bussipysäkille. Aluksihan tarkoitus oli mennä Kehä I pitkin menevällä bussilla, mutta siinä tapahtui pieni vahinko. Jalla näytti yhtä tulevaa bussia että onko se meidän bussi se. No en tietenkään katsonut kummemmin bussin numeroa, ja huomattiin että oltiin otettu matkabussi jonnekin kauas. Onneksi päästiin pois Mankkaalla, josta osasin reitin kotiin koska tiesin missä olimme. Hermot olivat miun osaltani todella kireällä. Oli hirmu kuuma, jouduimme matkabussiin ja Jalla on paniikin partaalla valittamassa että missä me ollaan ja nyt ei päästä kotiin. 

Noh, kun kaiken draaman jälkeen pääsimme meille, lähdimme rannalle Munkkiniemeen uimaan. Vietimme siellä aikaa ehkä kaksi, kolme tuntia. Vesi oli todella virkistävää ja teki hyvää päästä uimaan kun aurinko porotti täysillä taivaalta. 
Oltiin otettu isoveljen pyörä Jallalle, mutta päädyttiin ratkaisuun että minä pyöräilen sillä isoveljen pyörällä Munkkiniemeen, Jalla takaisin. Se pyörä oli niin epämukava että kumpikin halusi ajaa miun pyörällä.
Kuvat joissa esiinnyn (c) Jalla
Tämän jälkeen menimme ratsastamaan. Jalla ratsasti hetken Priillä mutta vaihtoi sitten Wiliin, koska Priin pää oli hiukan liian painava. Menin siis itse Priillä loppuajan.
Mentiin taas samaa harjoitusta mitä menin Minkan kanssa. Sarja ja yksäri. Oltiin laitettu sarjaan kaksi estettä niin että kaksi tai kolme laukka-askelelta mahtui siihen väliin. Sarja kohosi muistaakseni 60cm tai korkeimmillaan 70cm.
Jalla lopetti hiukan aiemmin kuin minä. Itselläni into ja pakkomielle riitti vielä loppurääkkiin ja vedin vielä pari kertaa 80cm ja lopulta ilman hevosta 90cm. Jallakin lopulta tuli vetämään ne samat
Sitten lisään vielä 90cm kuvan. Ekalla yrityksellä menin, aivan mahtavaa. Ajattelin joku päivä kokeilla metriä, mutta se ei ole nyt. Vasta syksyn loppuessa tai kevään alkaessa. Vasta sitten.
Ajattelin käydä ostamassa pari harjanvartta estetolpiksi. Haluaisin 120cm estetolpat sitä varten että jos joku estemonsteri joskus tulee meille, on ainakin säätövaraa.
Pidän kuitenkin paljon enemmän pienistä esteistä ja kouluratsastuksesta vaikka se ei siltä näiden ratsastuksien perusteella näytä. 
Mennään seuraavaan päivään. 
Me herättiin, syötiin ja Jalla katsoi juna-aikatauluja että millä hän voisi mennä kotiin, kun otti henkilökohtaisista syistä aikaisemman lähdön. 
Olin koko aamun tietokoneella, kirjoitin postausta Levottomat Sielut - blogiin. Lopulta päätettiin mennä nopeasti kuvaamaan ja vääntämään jotain yksinkertaista kouluratsastusta. Menin Turalla, Jalla meni.. Taisi mennä Wilillä.
Turaa on omasta mielestäni aivan kamalan hankalaa kuvata. Joo, ihana harja hulmuaa.. rumasti. Tura on jäänyt aika vähäiselle käytölle, ja olisi tarkoitus tehdä talliin liikuntalistat jotta voin säädellä hevosten tasapuolista ratsastusta ja voin myös tarkastella ettei hevosten elämästä tule tylsää: Esteitä, esteitä, esteitä, esteitä.. Vaan: esteitä, koulua, maastoilua, kevyttä esteharjoitusta, esteitä, maastoilua, koulua, koulua, maastakäsittelyä, maastakäsittelyä, koulua, maastoilua, maastoilua..
Toivoisin myös että esteharjoitukset olisivat joka kerta hiukan erilaiset. Ettei aina mennä sarjaa ja yksäriä. Hepat on ollut tosi joustavia harjoituksien suhteen ja ovat suostuneet mennä sitä tylsää harjoitusta, mutta pikkuhiljaa olen huomannut että Wiliä on ruvennut kyllästyttämään eikä se enää ryntäile kohti esteitä tai odota innolla pääsevänsä harjoituksiin.
Tura vaikuttaa myös paljon kyllästyneemmältä kun sillä ei kauheasti ratsasteta. Prii on ollut täällä niin vähän aikaa että se ei ole ehtinyt vielä kuolla ihan tylsyyteen.
Tästä tää lähtee.. Noh, menin hetken aikaa pohkeenväistöä ja muuta sellaista yksinkertaista. Lopulta päätettiin lopettaa, ja Jalla lähti.
Loppupäivän vietin sisällä.

Malvi tuli meille 3.7 juuri silloin kun helleaalto iski. Menimme Selloon, ja ostin sieltä tukikangasta Chamen uudistusprojektia varten. Ostin myös riimunnaruihin lankaa.
Pyöräiltiin sitten hikisinä meille. Miulla oli vieläpä tiukat farkkushortsit niin olin ihan taivaissa.. 
Naamat oli ihan märät, ettekä halua varmaan kuulla yhtään mitään siitä isosta hikimäärästä joka kimalteli ympäri kehoani. 
Ompelin Minkan tilaria, ja Malvi teki hevoselleen riimun ja riimunnarun. Mentiin sitten syömään ja mentiin sen jälkeen ratsastelemaan ihan kuolleina.
Malvi oli ottanut Salaman mukaansa, joten hän meni sillä. Vedimme alkukäynnit maastossa jossa oli hiukan viileämpää kuin paahtavalla kentällä.
Kuvat joissa esiinnyn (c) Malvi
 Ja ylläripylläri.. menimme sarjaestettä. Ei hypätty kun jotain 60cm koska kuolimme kuumuuteen. Menin Wilillä, Malvi Salamalla. Pääsin kuitenkin kokeilemaan Salamaa, että se oli ihana!
Tykkään muuten ihan hirmuisesti noista Malvin kengistä.
Mentiin aika tönkösti. Ei jaksettu liikkua kunnolla eikä ajatusten taso ollut mikään kehuttava kuumuuden takia.
Instagram pursusi kolmenlaisia kuvatekstejä. Niitä jotka kirjoittaa "Vihdoin on kesä" "Vihdoin on lämmintä" "Täydellinen päivä"
Ja sitten on niitä jotka eivät kommentoi mitenkään eikä lämpötila liikuta heitä mitenkään.
Ja sitten on minuun kaltaisiani jotka kirjoittavat: "Liian kuuma" "Kuka kestää" "Varjossa 28 astetta, kuolen"
Minä en ole missään nimessä kesäihminen. Oikeastaan inhoan kesää monien asioiden takia: 
1. Kuumuus
2. Ötökät
3. Yli-ihkutus
4. Hikoilu pelkästä istumisesta
5. Ei voi nukkua
6. Lukemattomia muita syitä
Mennään takaisin Malvin pariin. Hyppäsin taas raiteilta. Huomasitteko?
 Kävimme ottamassa rakennekuvia Salamasta, ja kuvattiin myös Wilin naruriimua jonka sille tein sinä samaisena päivänä.
Kun oltiin kuvattu Salamaa ja Wiliä, menimme sisälle. Mie ompelin Minkan tilaria, ja Malvi hääräsi jotakin siinä vieressä. 
Lopulta Malvi lähti ja minä menin huoneeseeni ja olin siellä.

Tässä oli siis nämä viimeaikaiset keppihevosjuttutapaamiset. Hiukan pitkä postaus, valitan. Kirjoittelen uudelleen myöhemmin, kun tulee jotain mistä voisin kirjoittaa. Siihen asti, moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan mielelläni vastaan kommentteja, ja vastailen kysymyksiin jos niitä tulee. Muistathan asiallisen käytöksen.