19. toukokuuta 2015

Pritititii

Heips! Olen nyt kolme kuukautta ahertanut erään projektiponipalleron kimpussa. Tosin aherrustahti ei ole ollut kylläkään mitään huippuluokkaa.. Nyt se sitten valmistui eräänä kauniina iltapäivänä 8.5.2015.
Kuvasta päättelettekin että rotu on luultavimmin vuonohevonen. Aivan oikein! Tässä teille perustietoja:
Nimi: Pritititii
Kutsumanimi: Prii
Rotu: Vuonohevonen
Säkä: 150cm
Sukupuoli: Tamma tai ruuna (ehdotuksia?)
Ikä: synt. 8.5.09 (6-vuotta)
Väri: Keltahallakko
Isä: ? Emä: ?
Ko: Helppo B  Re:?  Ye: 85cm  Me: ?
Luonteeltaan Prii on iloinen ja utelias. Vähän kuin Wili. Prii tykkää tuijotella karsinastaan käytävälle ja kurkkia mitä kaikkea kummaa tapahtuu. Se hamuilee aina paidanreunusta ja riimunnarua. Satulaa laittaessa se purkaa ärtymystään kiskomalla riimunnarua tai järsimällä vaikkapa karsinan reunaa. Satulavyötä laittaessa se vain katselee että mitä kummaa siellä duunaillaan.
Taluttaessa se kulkee ihan nätisti siinä vieressä tutkaillen maailman tapahtumia. Välillä Prii tunkee turpansa virheää kohti mutta kun sille sanoo tiukan ein, pikkupulla menee ihan nätisti loppuajan.
Ratsastaessa energiaa riittää ties mihin kaikkeen. Alkuraveissa se yrittää kiihdyttää hirmuisesti ja laukkaa mennessä se pukittelee silkasta ilosta. Että semmoinen pommi se on. Liian lujasta pohkeen käytöstä se saattaa tehdä asioita liioitellusti. Esim. liian voimakkaasta puolipidätteestä se saattaa lähteä peruuttamaan.
Esteille Prii ryntää kovaa kyytiä, joten sitä kannattaa jarrutella jo ajoissa. Esteitä se hyppää mielellään ja korkeallekin päästään. Hyvä heppa.
 Kyllä Prii osaa kouluakin, ja menee sitäkin mielellään, kunhan mennään jotakin kevyttä harjoitusta. Nätisti sen kaulakin kaartuu, jos oikein hyvin mennään, mutta siihen pisteeseen ei olla vielä kunnolla päästy. Laukanvaihdot saattaa satunnaisesti mennä esim. suunnan vaihtuessa, ei mitenkään erityisemmin, siis.  Joskus Prii saattaa hiukan liioitella, esimerkiksi taipuu hiukan liikaa taivutuksissa ja pian heppa menee sivuttain pohkeenväistöä.
Maastosta Prii nauttii eniten, niin kuin kaikki hepat. Siellä se hirnahtelee ja hörisee ja pörisee ravatessaan varjoisilla metsäpoluilla oravan vipeltäessä puunrunkoa pitkin. Vettä se potkii kavioillaan ja hypähtelee keppien ylitse. Peuroja se saattaa hiukan peloissaan katsella, muuten menee mukavasti.
Tässä siis on Prii, joka on sukupuolta vailla. Ruunamainen luonne, en vaan tiedä haluanko lisää poikajengiläisiä. Kröhöm.. Tallissa on tällä hetkellä Priin lisäksi yksi tamma, yksi ori. Mutta katsotaan, jos saisin valaistumisen.
Kangas on ostettu Eurokankaan palaosastolta Helsingistä. Se on kaksipuolista velboaa. Harjalanka oli isoveliä, ja harjassa on 7 kerrosta. Aivan järjettömän tuuhea tukka siis.
Prii on hiukan vino, mutta kun päätä vääntää, se suoristuu osittain paremman näköiseksi. Priillä olen vain hiukan hypännyt, ja läpiratsastanut, siitä lisää myöhemmin. Prii kiittää ja kumartaa.

2 kommenttia:

Otan mielelläni vastaan kommentteja, ja vastailen kysymyksiin jos niitä tulee. Muistathan asiallisen käytöksen.