8. marraskuuta 2014

Ajatus

Se voi vaihtua, kadota. Se vie minut mukanaan, kuljettaa taikamatkaan, aikaan tuntemattomaan. Se ei jätä, ei hylkää, vaikka voikin häivetä. En sitä voi koskea, mutta voin sen tuntea. Ajatus ei tunne rajoja, se voi mennä minne vain.

Hei, muistatte varmaankin viime postaukseni. Nyt on varmaan sitten korkea aika kertoa mistä tässä on oikein kysymys. Jalla tietääkin jo kaiken valmiiksi.
En ehkä ole ollut niin reheellinen teille. Todellisuudessa talliin on muuttanut jo neljä hevosta. Ensimmäinen ilmestyi 15.5, toinen n. 14,6, kolmas heinäkuussa ja neljäs lokakuussa. 
Halusin tehdä jotakin hämmentävää, ja se oli hetken mielijohde. Joku jo varmaan onkin huomannut etten ole kertonut hevosten nimiä postauksissa, ja videoissa on esiintynyt outoja hyypiöitä. 

Tajusin että en voi salata tätä jouluun saakka, olisin silloin liian myöhässä. Todellisuudessa minun piti kertoa jo ajat sitten.
Tallissa on tilanne muuttunut nopeasti: Yhtäkkiä kaikki lähtevät, monta palaa, ja nekin lähtevät. Yhtäkkiä on tuntemattomia hevosia liikenteessä, ja lopulta tulee joku erikoinen postaus.
Tosiaan Tornado lähti tallista. 

Hevosten tekotyylini on muuttunut pitkäpäisistä lyhytkaulaisista päinvastaiseen suuntaan. Hepat on nykyään suoria, pitkäsuisia. Jo harjan ulkonäöstä huomaa, että tuuheuteen on panostettu monilla kerroksilla. Silmien muoto on kehittynyt, sijainti muuttunut, suitsien kiinnitykset siistiytyneet, hihnat parempia, riimut hienompia.. Voin sanoa reheellisesti, että se on harppaus eteenpäin.
Kuten moni varmaan myös huomaa, blogipostauksissa ei ole enää niitä hymiöraiskauksia, capsilla laitettuja huutoja, yliaktiivisuuteen viittaavia lauseita tai muita inhottavuuksia. Mieleni on kehittynyt vuodenaikana hyvin paljon, ja myös näkemys maailmaani. Osittain hyvällä tavalla, mutta myös ehkä turhan huonolla tavalla. Ehkä olenkin nykyään synkkämielisempi, ja epäsosiaalisempi ja rauhallisempi, mutta olen ruvennut näkemään elämän ihmeitä yhä tarkemmin. Olen aina ollut hyvin tarkkasilmäinen ja katsellut luonnon yksityiskohtia ja pohtinut kaiken kauniin alkua. 
 Ehkei se kaikki kesällä ja syksyllä nähty vaiva itsensä muuttamisessa olekaan mennyt ihan hukkaan. Mutta jos sallin itselleni, jatkan matkaa oikeaan puheenaiheeseen.
En ole nyt lähiaikoina ommellut, tai käynyt tallissa, koska yksinkertaisesti ei vain huvita. Inspiraatiota ja intoa löytyisi paljonkin, mutta jalat ei suostu yhteistyöhön. ---> raippa käteen.
Tällä hetkellä huoneeni näyttää aivan katastrofaaliselta, ja pitäisi ommella yksi kirjava pullero talliin valmiiksi, että voin aloittaa jouluksi seuraavaa. Olen nyt alkuun ainakin ihan semityytyväinen hevoskatraaseen. Ehkei kaksi hepoista olekaan niin perfectoja, mutta silti ne merkitsevät minulle paljon.

Ehkä haluattekin nyt hiukan esittelykierrosta? Voitte kommentteihin arvailla rotuja.
Criatura
KT Echament 
Kuvat on otettu ennen kuin ehdin ommella sieraimia kiinni!
KT Fándango Nynic  
En ole saanut Fánysta kunnon kuvia vielä.

Bilbo Reppuli:
Sama pätee Bilbon osalla.
Tällä hetkellä Bilbo on kaikista onnistunein veijari. Sen harjaan pitäisi varmaan lisätä vielä yksi kerros, ehkä toinenkin. Kunnon shetuharjahan pitää olla!
Osa hevosista omistaakin jo sivut. Käykääpä vain kurkkimassa. 

Mitä olen tehnyt hevosteni kanssa? Reppuli pääsi vähän aikaa sitten tempputehtäviä tekemään. Harjoittelimme piaffea, passagea ja keulimista. Välillä jotakin kumarruksiakin tuli kerrattua kuopimisen, väistämisen ja pään pois kääntämisen lisäksi.
Olin myös kaksi viikkoa takaperin Tomorrowland stablesin (instagram, en tiedä tallin oikeaa nimeä) valmennuksessa Fányn kanssa. Mentiin melko pieniä harjoituksia, mitä nyt 50-60cm pomppuiltiin ja jotain koulua väännettiin.
Söpö vuonis valmennuksesta.
Muuta en olekaan tehnyt, muutamia kaulanaruharjoituksia on tullut harjoitettua. Muuten hepot on ollu aika koskemattomina tallilla. Tura pitäisi täyttää uudelleen, mikä nyt tuo kyhmyrä oikein tuossa turvan päällä on, ja mitkä ihmeen muodot alahuulessa. Täyttö on hiukan muuttunut, joten parannuksiin siis. Pitäisi saada hiukan myös uutta puhtia näiden suurmyyntiheppojen kanssa.

Lunta on myös kerääntynyt tänne Laajuskille päin. Vaikkakin se suli pois, ilman viileys ja raikkaus sai minut iloiseksi.
Eipäs muuta tässä olekaan.
Tuuva!
psst... Minut löytää edelleenkin aktiivisempana Instagramista... kepparikäyttäjä @kaarentalli ja privakäyttäjänä tutuille @tua_02

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan mielelläni vastaan kommentteja, ja vastailen kysymyksiin jos niitä tulee. Muistathan asiallisen käytöksen.