19. kesäkuuta 2014

Jallan kanssa

Hellurei!
Ei ole oikein innostanut muokata videoita tai kirjoitella, mutta nyt kuitsenkin väkertelen tännekin jotain. Ulkoasu vaihtoi desingiään koska kyllästyin vanhaan. Kysymys: Mitä tykkäätte? Uusi banneri suunnitteilla. Kysymys: Toiveita? Tosiaan, viimeviikon lauantaina - 14.6- Jalla tuli meille. Tyttöselle tuli heti juna-asemalle tultaessa hinku Eurokankaaseen. Eipä kamalasti mikään auttanut, heti mentiin Selloon -valtavaan ostoskeskukseen- ja sieltä eurokankaaseen. Koluttiin nurkkia se 1h ja tehtiin upeita löytöjä. Harmi, löysin täydellistä mustaa samettia inspiraationa hevoseen. Noh, enpä syystä tai toisesta ostanut sitä. Nyt ketuttaa!
Kotiin päästyämme, käytiin "kyläkierroksella". Jalla on nyt todistamassa Laajalahden "jännittäviä paikkoja". Tosiasiassa näimme suunilleen vain 4 autoa ja pari ihmistä kulkemassa pitkin tyhjiä, homehtuneita katuja.Jallan uusi risteytystamma Minerva! Aivan huippusöpö!
Noh, lähdimme aikas pian maastoon tutustumaan lisää lähialueeseen. Humu pääsi toimimaan Jallan luottoratsuna. Kierrettiin se päälle 2h lenkki. Kuvailtiin sitten tallilla kuin hullut ties mitä kaikkea... Jalat oli aivan poikki joten menimme sisälle. Päivä  kului iloisissa merkeissä. Emme menneet enää ulos. Päivä oli pilvinen, mutta silloin kun tuli se hetken valo illalle, olimme kas, kas, yllättäen kamerat räpsien luonnon helmassa.Sitten Jalla taisikin illalla piirrellä kaavaa ja aloitti tekemään hevosta. Odotan innolla että se valmistuu! Olimme kauankin repimässä hiuksia ja vaipumassa usein epätoivoon miniläppärini ääressä, kun se näytti parhaat puolensa. - eli lagi valitettavan paljon - Illalla pidin Kepparishown kolmella muskettisoturillani...
Muistatteko vielä? Rusina, Moppe ja Pisama? Jalla tykkäsi todella paljon...
Aamulla menimme - Yllätys yllätys - datailemaan. Päivä alkoi leppoisilla estetreeneillä ulkona. Jalla hyppäsi Wilillä ja kameran jalka pääsi esittämään taitojaan! Hehheh, Jalla oli ihan rakastunut videokuvaamiseen. Valitettavasti pituuseromme johtivat siihen, että minä marisin jalan olevan liian matala, ja Jalla marisi että jalka oli liian korkea. Elämä on vaikeaa!
Minä taas menin Minervalla. Kokeilimme millainen persoona tamma oli esteillä. Eteenpäin pyrkivä, ja korkein ilmavaroin, se ainakin meni!

Olin rakentanut sarjaesteen jota mentiin 30cm asti. Silloin Jalla ilmoitti että eiköhän ala jo riittää. Jälleen kerran, Jallan hyppely näytti keijukaisen ketteriltä ja kevyiltä loikilta, ja taas tunsin olevani sammakko hyppiessäni. Jotenkin tämä hyppely ei ole oikein kolahtanut, vai? Jallalla meni tosi kivasti! Sanon vielä, että videoista tuli todella paljon laadukkaampia kuin ennen. Pian kyllä huomaatte.

Sitten oli minun ja Minervan vuoro. Ensin hain tammaan kontrollia pysähdyksillä ja voltilla. Ravipätkiäkin otin joissain väleissä. Kun tamma oli kuulolla hyvin, menin ristikon ravissa. Minerva kyllä kiihdytti paljon, mutta mielestäni se oli ihan hyvin sekin. Jalla sanoi, ettei Minervalla ollut vielä ihan niin paljoa kokemusta, joka ihmetytti minua aluksi. Tälllöin päätin ottaa vähän rennommin, että Minerva pääsisi esteiden makuun mukaan. Menimme melko tiukkaa harjoitusta, joten kääntymiset olivat keskittymistä vaativia. Taas kerran, hypyt tuntuivat raskailta, ja oli vaikeaa löytää sitä kevyttä tuntumaa alastuloon. Tekniikkani ja ponnistukseni kehittyvät kyllä, ja pienillä esteillä on helppoa treenata. Esteet meni ihan hyvin. Kiitos Jallalle kuvista, ja materiaalista videoon! :)


Jaahas, Jallan asetelmia.
Sitten alkoi iki-ihana koulutuuppaus konkareilla. Pidin Jallalle melko vapaaohjaisen tunnin. Eniten vietin aikaa kameroiden säädössä ja annoin pari kommenttiakin mukaan. Taidetaan olla vastakohtia Jallan kanssa. Hän selittiettä koulu ei tunnu yhtä kevyeltä kuin esteet, eikä niin innostavalta. Minä taas rentoudun kouluratsastuksessa, ja tunnen olevani kevyempi. Noh, joka tapauksessa Jalla meni asetuksia ja taivutuksia. Muutamat epämääräiset sulkutaivutuksetkin tuli tehtyä.
Minäkin tuuppasin taivutuksia, ehkä vähän vaativammalla tyylillä. Kaiken kaikkiaan rääkkäsin hevosta menemällä pohkeenväistöjä, sulkutaivutuksia, voltteja, väistätyksiäuralta, piaffea, passagea, laukkasiirtymisiä ja laukkapiruetteja. Jalla kysyi treenin päätteksi että "Miten sä jaksat rääkätä itseesi noin?". Heh!
Vihdoin tunsin oloni mukavaksi kepparilla, koulutuuppaus onkin nykyään se mun juttu. Kiitos jälleen Jallalle materiaalista, kun en voinut itseäni kuvata.Ilmeeni 10/10.  Että minä sitten rakastan kouluratsastusta! Pidimme illalla  vielä nopean koulutuuppauksen, ja Wili pääsi kehiin.Se oli sellainen vartin koulutuuppaus, sillä ori oli jo aiemmin joutunut juoksutuksen armoille josta videota tässä:
Koulu jäi epämääräiseksi säädöksi pienellä kentällä. Hehheh! Jalla taisi tykätä tästä kentästä. Wilin kanssa mentiin nopeaa pohkeenväistöä.
Minä menin sellaisen 5min pätkän, koska äiti pyysi iltapalalle. Deam! Noh, eipä ole varmaan paljoa kerrottavaa joten aiheesta toiseen. Onneksi päivällä ei ollut satanut. Aloitimme katsomaan Hevoskuiskaaja nimistä leffaa, ja yhden, kahden maissa menimme sänkyyn. Melkein heti molemmat olivat teillä tuntemattomilla ja aamulla ulkona satoi vettä. Datailtiin ja Jalla pakkasi. Katsoimme Hevoskuiskaajan loppuun, ja siinä se aika meni nollille. Menimme bussilla Selloon ja ostettiin irtomakeisia, kunnes tajutaan että "Hei, juna lähtee 2min päästä!" Juostiin siellä ihan täysiä, ihmiset vähän mulkoili kun Jalla raivostuttavasti parkui että myöhästyisi. Minä vain karjuin että Jalla, kyllä sinä ehdit ja lopeta huutaminen. Hehheh! Nuoriso katteli vähän sillä silmällä että pikkutytöt paniikissa. Hyvästit olivat aika hosutut ja juna lähti heti kun Jalla oli kyytiin hypännyt! Se olikin hurjaa. WhatsApissa Jalla oli pienessä paniikissa ja häntä sitten bussissa rauhoittelin.
Hohhoh mikä kyyti!

Nyt en olekaan ratsastellut Jallan lähdön jälkeen koska sade. Jalla oli siis 14.6 - 16.6 meillä kylässä. Kokosin vaivalla ja hiuksia  haromalla jonkun videon joka tulee tässä:
Eipä tässä muuta. Se on siis sitten --> Adios Amigo!
Tuuva


2 kommenttia:

  1. Saanko kopsata niitä kuvia Minervasta nettisivuille tms jos laitan copyt? :) Heh toi juoksutus XDD Kivoja videoita, mä en oo vielä ehtinyt tekee postausta koska kamera ja kone eivät tule toimeen. Jippei...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki, jos copyrightit tulevat. Kyllä ne kaks tulevat, jos yrität.

      Poista

Otan mielelläni vastaan kommentteja, ja vastailen kysymyksiin jos niitä tulee. Muistathan asiallisen käytöksen.