2. toukokuuta 2014

Rakeisia Makeisia - Iloista Vappua!

Mistä edes aloittaisin!? Varmaan eilisestä. jolloin olin vapputorilla äitini, veljeni, Minkan, ja hänen isänsä kanssa. Ostin sieltä yhden vappuhuiskan blogia varten. Menimme sitten Minkalle ja pidettiin hauskaa. En saanut kuvia, mutta ei se mitään.

Tänään sitten menin ulos. On ollut tosi outo sää. Ensin oli poutaa, mutta sitten sataakin kaatamalla rakeita, sitten yllättäen on sininen taivas, mutta äkkiä tulee uusi raekuuro. Menin Wilin kanssa kuvaamaan Vappukuvia. Silloin oli poutaa. Alunperin oli tarkoitus että Minka olisi tullut meille, ja olisimme käyttäneet hänen peruukkiaan ja pientä hattua vappukuvassa. Se meni sitten plörinäksi. Käytin siis serpentiiniä, ja vappuhuiskaa.
 Otin siis uskollisen joulukuusenjalan mukaani. Tässä näette kuinka ruosteessa se on. Miusta tämä on loistava keksintö käyttää kepparitallissa. *VinkVink* On paljon helpomaa tökätä keppi tuonne, kuin asetella hevosta pusikkoihin.
 Laitoin Wilin maahan odottamaan. Piti saada hyvä paikka järjetettyä. Älkää murehtiko, Wili oli vappuhuiskan päällä, joten ori ei mennyt likaiseksi!
Eli Hyvää Vappua toivottaa Kaarentallin väki! En voi muokata tekstiä miniläppärillä, joten tyytykää tähän.

Menin sitten Ritolla koulua. Se ei mennyt putkeen. Tarkoitus oli mennä kahdeksikolla siirtymisiä ja laukanvaihtoja puomien kohdalla --->

Ritolla meni aluksi hyvin. Ori nosti jalkansa sirosti korkealle ja meni nätissä muodossa. Nosti laukan ja vaihtoi sen hyvin. Kuten jo Jallan luona huomattiin Ritolla olevan pattari, nyt huomasin sen uudelleen. Älkää huoliko, se ei ole mikään iso, keppin reuna tuntuu pehmeästi niskan kohdalla, kuten kuvassa selkeästi näkee.  Päätin että se ei haittaisi. Noin kuukausi sitten menin pari kertaa peräkkäin Ritolla kahdeksikkoharjoitusta esteellä, eli vinoja linjoja. Sitä ennen jalkani toimivat hyvin. Mutta sen jälkeen kun hyppäsin kahdeksikolla 70cm, jalkani puutuvat välittömästi kun ravaan tai laukkaan.
Joten tänään, jo yhden kierrokseni jälkeen koko oikea jalkani oli reidestä pohkeeseen asti aivan puutunut. Onko kellään samaa ongelmaa? Edes samankaltaista? Kun ravailen, minun pitää mennä suorilla pohkeenväistöjä, jottei jalkani puutuisi. Maastossa ongelmaa ei ilmene, mutta kentällä kyllä.
Joten, kolutunnista ei tullut mitään. Välittömästi lopetin keskellä laukanvaihtoa, ja määräsin Riton sairauslomalle. Sillä ei siis ratsasteta hetkeen. Muutenkin olen vähän Rito-painoitteinen nykyään, ihan hyvä saada tätä tapaa purettua.  Otin DD:n ja kokeilin samaa harjoitusta, mutta senkin jouduin heti jättämään kesken.
Tämä vika alkaa jo tympimään. Jallan luona taisi juttu vain pahentua, en edes tiedä. Otinpahan Humun ja lähdin maastoon. Todella kurja fiilis, kuten varmaan arvaattekin.  Maastossa oli kuitenkn rauhallista ja unohdin harmitukseni pian. Kuvailin luontoa aivan fiiliksissä ja otin yhden kevyen laukkaspurtin.
 Pidän tästä kuvasta. Se on puhdas ja kaunis. Niin kirkas ja viatos. Ihana :3 Kuva tuli siis vahingossa tuollaiseksi mutta ketä se haittaa.

 Innostuin kukkien kuvaamisesta, ne on niin kivoja, koska mistä tahansa kuvakulmasta kuvaakin, kuvasta tulee aina hyvä.
Luovutin, kun kamera ei suostunut tarekntamaan yhtee lehteen. Kyllä tämäkin on ihana! Hiirenkorvat ovat jo pitkällä puissa ja miusta tuntuu että tästä kesästä tulee lämmin.

 Ääks... Juu, en pidä normaalisti pipoja noin takana, mutta tämä valui aina joko eteen tai taakse, pöllin äidin myssyn, Muhahahahaa! Se on ihana löllö.
 Tämä on jotenkin rauhallinen ja levollisuutta huokuva kuva, minun mielestäni. Muistuttaa vähän bloggerin taustoja.
 Otin tällaisen kuvan polusta jolla kävelin. Tykkään kamalasti!
 Luontoa koristellaan ihanan värikkääksi. Vappu näkyy kaikkialla roskien, ja kukkien sekä värien kera.
 Tämäkin on aivan ihana kuva! Siis minä palvon tätä kameraa kaikin tavoin. Siinä on niin ihana zoomi, kamera on halpa ja Se mahtuu pieneen kassiin kätevästi!
 Tämä on ihmeen onnistunut kuva. Tarkoitus oli ottaa vähän toisenlainen kuva, mutta tämä kyllä on parempi.
 Humu odotteli kassin kanssa että sain kuvaukset valmiiksi. Valo tulee kivasti Humun kasvoille, eikä puuhun.

 Tämäkin kuva on ihana! Pidän siitä paljon. Eli tuollaiseen pussiin se mahtui liiankin hyvin ja ylimääräistä tilaa jäi paljon!

 täydellisiä Lintukuvia! Vihdoinkin onnistuin nappaamaan kuvia, ennenkuin lintu ehtisi pakoon. Tämä kameran zoomi pelasti tämään monesti päiväni.
 Kuten jo sanoin, kukkia on helppo kuvata, oli kuvakulma mikä tahansa,
Heti kun saavuin kotiin -täydelliseen aikaan- taivas muuttui synkäksi ja alkoi sataa rakeita. Niinpä niin. Onneksi olin juuri ehtinyt sisälle. Katselin sitten elokuvaa, ja olin lämpimän viltin alla. Näytin varmaan sairaalta, sillä äiti tuli kyselemään vointia. Heh!

Viideltä perinteisesti oli ratsastustunti, ja isä vei minut tallille ajoissa. Taivas oli sininen -outoa- ja aurinko paistoi. Miulla oli vain fleece ja T-paita ylläni. Repussa oli sadetakki, mutta koska oli hyvä sää, jätin sen laittamatta. Se oli iso virhe. Menin Aronilla, mutta se oli jo tunnilla. -Niinkuin aina-
Siinä sitten hääräilin tallilla.Menin pitempiä ja lyhyempiäkin pätkiä kivasti Aronilla muodossa, joka on iso muutos aiempaan ratsastukseeni. Aron kulki paljon paremmin ja herkemmin tänään, ja kyllä selästäkin huomaa muutoksen parempaan. Kehittyminen näkyy selvemmin aiempaan ratsastukseeni Aronilla.

Noh, heti alkukäynneillä, oli taivas mennyt pilveen. -pahus- Samassa tuli taivaan täydeltä rakeita. En kunnolla voinut katsoa, koska rakeita tuli kaatamalla. Aron yritti väännellä päätään päästäkseen rakeista eroon. Kastuimme molemmat aivat likomäriksi. Hiukset, vaatteet... Kypärän lipan päälle oikein kerääntyi vettä, kun rakeet sulivat.

 Yhdessäkään kuvassa poni ei ollut muodossa. Isä oli ottanut ne juuri sellaisina hetkinä... Vähän se jäi harmittamaan! Menimme pohkeenväistöjä ja laukkoja. Yli puolet tunnista oli kamalaa raekuuroa. Siis yhdessä vaiheessa ei nähnyt melkein mitään. Ihmettelin miksei me menty maneesiin. Viimeisillä laukoilla pilvet väistyivät pois tieltä. -miksei voinut aiemmin!?- Silloin kaikki höyrysi ja asteet nousivat ylemmäksi.


 Kun katsoin muiden ratsastusta, huomasin että kaikkien ponit olivat muodossa. Mystistä... Ihan kuin tämä pirun raekuuro olisi tuonut meille onnea. En tiedä. Puolet tuntilaisista olivat jäässä. Kypäräni oli kuin uitettu koira, ja koska miulla ei ollut sadetakkia yllä, käsivarteni kastuivat fleecen läpi... Aronkin oli likomärkä. Kuvissa ei näy, mutta se näytti -nyt EN liioittele- kuin se olisi juuri uitettu. Hikiviilalla sitten tunnin jälkeen sitä kuivasin ja laitoin loimea ylle. Ihana kuva! Tämä on jotenkin aivan hurmaava...


Ei siinä kaikki. Kun isä käynnisti autoa -olin aivan läpimärkä alusvaatteisiin saakka- se jäi vain tökkimään ja piti outoa ääntä. Se ei sitten toiminutkaan, ja jouduimme kävelemään kotiin. Se siitä vielä puuttui. Onneksi sää oli silloin vielä poutainen ja ehdimme juuri ja juuri miun kotiini ennen raekuuroa ja sitä kun aurinko meni taas totaalisesti pilveen.

Kotona miua odotti sauna ja kaakao. Omnomnom... Toivottavasti en vilustu!
Hyvää vappua!
Tuuva
p.s. Tönkkö teksti </3 Johtuu päänsärystä ja siitä että kello on 23.40

7 kommenttia:

 1. Se tarkoittaa näemmä sitä että meillä ei voi ratsastaa kunnolla kun täällä Rito sai pattarin ja sun jalkavaiva pahentui täällä :D No eiei, toivotaan että meidän kentässä ym. ei ole vikaa.

  Ihanaa Tuuva! Kuvia oli ihanasti, teksti oli ihan kivaa luettavaa, vaan että jossain kohtaa se oli tönkköä. Muuten i like. Mä en oo kirjoittanut pitkään aikaan koska ei ole inspannu kovin kuvata ja ridailla hetkeen... :)

  Huomenna menen kisaamaan estekisoihin yhellä tammalla jolla olen ratsastanut vaan 2 kertaa, eli katsotaan miten menee :o Varmaan ihan ok, arvosteluna pelkkä Clean Round. Millon muuten lähdetään pienelle ostosreissulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kentästä johdu. Ehkä pitää kysyä terveydenhoitajalta mikä näissä jaloissa riivaa.

   Kiitos kaunis kehuista! Juu, tönkköä tuli 1. olen miniläppärillä ja postauksen teossa kesti tunti koska kone lagi. Kuvien latauksessa meni yhteensä n. 10minuuttia. 2. Tein tuota postausta turhan myöhään. 3.Päätäni jyskytti kuin kirkonkelloja! :D
   Eli näissä tunnelmissa ollaan. Onnea vain siulle kisaan! Toivottavasti menee hyvin.
   Jaa-aa... Y-juna tulee tänne leppävaaraan. Y-junan päätepysäkki taas on Helsinki. Eli sillä vain tule tännepäin! Pitää katsoa aikatauluja. Vielä en päästä sinua tänne. Pitää vielä hiukan tehdä yllätyksiä ja remonttia. Mutta yritetään vaan sopia näitä tapaamisia :) Voitaisiin myös suunitella sitä yökyläilyä siellä Karjaalla. ;)
   Tuuva

   Poista
 2. Juu, katotaan jos löytyy joku aukko mun buukatusta keväästä :-) Ois kiva se ostosreissu ja yökyläily

  VastaaPoista
 3. Oliko Rito myynnissä SM:issä? Ihan kuin oisin nähny sen..

  VastaaPoista
 4. Moi! Olin viime kesänä leirillä Kilossa ja Frez oli miun leiri-hoitsu. Kerro terkut Fretsille!
  Ja kiva postaus.
  -Aatsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin 2013 kesänä leirillä, ja juuri Frez onnistui katkaisemaan käteni luut :D. Kerron terveisiä!

   Poista

Otan mielelläni vastaan kommentteja, ja vastailen kysymyksiin jos niitä tulee. Muistathan asiallisen käytöksen.